INFORMASJON & MULIGHETER

SMARTHUS KNX

Mange har hørt ordet «smart hus», men forventningen av hva det betyr er ulikt fra person til person. Vi vil her prøve å forklare konseptet «smarthus».

Det er mange valg som må tas når boligen skal realiseres, en bolig skal vare i mange tiår, dermed er det viktig å bruke god tid i planleggingen.

Spesielt gjelder dette den tekniske installasjonen.

Myte:
Smarthus er kostbart
Smarthus er vanskelig å «bruke»
Smarthus binder kunden til elektrikeren «for evig»

Fakta:
Pris er avhengig av hvor mye man ønsker, men man trenger ikke å «ta helt av», men montere det man trenger først, samt gjøre anlegget klar for videre utbygging.
Det er i senere år kommet flere tilbydere på markedet, dette øker konkurranse i markedet og kommer kunde til gode.

Smarthus er i det senere år blitt MYE enklere å bruke, alle brytere merkes med tekst/symbol, løsninger på nettbrett/telefon er enkle å sette seg inn i.
Når anlegget er ferdig programmert, så vil kunde motta filen med program samt dokumentasjon, dermed står kunden fritt i å velge elektriker i fremtiden


Komfort:
Ved å velge et smarthussystem, så vil man øke verdien på boligen (takst),
Boligen er fremtidsrettet, krav og ønsker til funksjoner endrer seg i løpet av livet.

Har man smarthus så kan man enkelt gjøre endringer uten fysiske inngrep i bygget.

Boligen kan enkelt kontrolleres via nettbrett og telefon, (forutsetter at utstyr for integrasjon mot tlf/nettbrett monteres). Det er også mulig å integrere ulike lydprodukter som aktiveres ved bruk av ulike hurtigvalg som for eksempel eks «morgen»-«natt»-«hjemme» osv. Eks: radio på badet eller kjøkken kommer på ved aktivering av «morgen» knappen.

Varmen reduseres automatisk om natten og når dere forlater hjemmet. Ventilasjonsanlegg i boliger kan enkelt kontrolleres med smarthussystemet,
For eksempel: senke viftehastighet og temperatur når huset er tomt.

 

Sikkerhet:
Statusmeldinger/alarmer kan man få tilsendt på telefon/nettbrett.
Ved utgangsdører så vil man ha egne knapper/bryter for hjemme/borte funksjon, ved hjelp av denne knappen, så slår man av alt lys og senker varme, samt kobler fra stikkontakter på kjøkkenbenk og for eksempel til strykejern.
På soverom har man natt/morgen-bryter, denne slukker lys/stikkontakter i huset når man legger seg. Når man trykker morgen så vil lys/stikkontakter komme på slik man ønsker.
Ved brann vil lyset komme på i viktige rom, samt koble fra strømtilførsel til for eksempel vaskemaskin og tørketrommel.

Kameraovervåkning kan også kobles til utstyr levert av våre leverandører.

I nye boliger er det krav om vannstopp levert av rørlegger.
Har man smarthus system, så kan dette integreres med vannstopp - da vil man stenge vanntilførsel når man forlater huset (ved trykk på «borte» knappen).

Skulle man få vannlekkasje, så vil vannstoppen stenge vannet, man får og melding på telefon at det har vært vannlekkasje. 
Offentlig støtte/forsikring:
Enova har støtteordninger for installasjon av styresystemer som reduserer energiforbruk.

Flere forsikringsselskaper begynner å bli oppmerksomme på at styresystemer i boliger øker sikkerheten betraktelig, noen selskaper gir i dag rabatter for slike installasjoner.

Ønsker du mer informasjon, ta kontakt:

Hans Olav Eide , telefon 48 50 24 24, mail hoe@el-24.no

Jan Olav Dybvikstrand tlf 924 81 124, mail jod@el-24.no  

Lys inne og ute

Lys er viktig for trivsel. Det betyr ikke at vi trenger full belysning til enhver tid.
Lys kan styres etter behov og skape stemninger. Å styre lyset er smart, både for lommeboken og miljøet!

Med en dimmer kan du enkelt justere lyset til ønsket nivå. Du kan skape de rette stemningene og lage behagelig atmosfære, både ute og inne. I enkelte rom og utendørs er det lurt å la automatikken styre for å unngå at lyset slår seg på til alle døgnets tider.

Det er viktig å kjenne mulighetene – først da kan du ta riktig valg for deg og din bolig. Vi har løsninger som kan tilpasses dine behov og gjøre hverdagen tryggere og enklere. Her er noen av dine muligheter:

Dimmere: Det finnes flere dimmere å velge mellom. Alt fra den klassiske trykk-/vri dimmeren, til touchdimmere med diskré lysdioder i front som indikerer lysnivået.

Dimming av LED: Dimming av LED oppleves i dag som komplisert da man ofte kan oppleve flimring i lyset eller brumming i dimmeren. Mange opplever også at den gode stemningen man ønsker ved neddimmet lys forsvinner. LED er ennå en ny teknologi, og det jobbes kontinuerlig med å forbedre dette. Vi har testet flere løsninger, og har gode dimmere som dekker de de fleste brukerbehov. Det er meget viktig å velge produkter som virker sammen.

Bevegelsesmeldere: Praktisk og besparende! Bevegelsesmelderen reagerer på varme og bevegelse fra kroppen din når du kommer inn i detekteringssonen,
og tenner og slukker lyset i henhold til dette. Da unngår du at lys står på uten at noen er tilstede.

Dette er en suveren måte å styre lyset i områder som walk-in closet, WC, vaskerom, entré, garasje og bod etc.

Smarthus: Ønsker du å styre lyset trådløst eller via din smarttelefon?

Utendørs – la automatikken styre

Lyset på ved solnedgang:  Med våre løsninger kan utelyset styres uten å trekke en eneste ny kabel. Det er bare å bytte ut lysbryteren med dette uret,
og utelyset vil styres automatisk etter soloppgang og solnedgang. Ønsker man at lyset skal slukkes i løpet av natten, kan dette programmeres i uret. Enklere blir det ikke

Lyset styrt etter dagslysnivå: Med en fotocellebryter skrur utelyset seg på når mørket senker seg. Den tenner lyset kun når det er behov for det, og holder det tent helt til dagslyset er tilstrekkelig igjen. Ønsker du i tillegg at det skal være slukket midt på natten, da kan du velge kombiløsningen med ur og dimmer fra Micro Matic

Lyset styrt etter bevegelse: Den mest strømbesparende løsningen får du ved å styre lyset etter bevegelse. Når det er mørkt tennes ved bevegelse og slukker igjen etter innstilt etterløpstid.

Smart kombiløsning: Velger du en bevegelsesmelder med innebygd ur og dimmer,
får du en dempet og hyggelig atmosfære, samtidig som det er praktisk og
miljøvennlig. Med denne løsningen vil lyset skru seg på til et behagelig nivå når
det blir mørkt. Ved bevegelse øker den til full styrke, og dimmes ned igjen når området er forlatt.
Ved morgengry skrur det seg helt av igjen.

Tryggere hjem

Produkter som enkelt gjør hverdagen din litt sikrere:

Komfyrvakt:
Komfyrvaktene reduserer faren for overoppheting ved hjelp av en sensor som overvåker den elektriske platetoppen. Ved normal bruk av platetoppen skal ikke komfyrvakten merkes i det daglige. Komfyrvakten overstyrer kun når det er fare for overoppheting, og strømtilførselen til platetoppen vil da midlertidig bli utkoblet.

Røykmeldere:
Vi leverer røykmeldere som reagerer både på røyk og varme. De kan seriekobles, og gir trygghet som «varsler en, varlser alle».
Fås både med batteri og tilkoblet strøm.
Denne røykmelderen passer også meget godt for de som bor i leiligheter eller blokkomplekser, og kan leveres med diagnoseverktøy som gjør at man kan sjekke status på mange røykmeldere via et dataverktøy. Dette er en sikkerhet for alle beboere, og gir oversikt over tilstand, batterinivå og utløste alarmer. Hvis man har et styringssystem i huset, kan man programmere melderne slik at alle lys tennes ved en evt. brannalarm.

Innbruddssikring:
Automatisk utelysstyring kan skremme bort tyver slik at du kan føle deg tryggere både når du er hjemme og borte. Uvedkommende som sniker seg inn på en mørk tomt, vil bli overrasket av flombelysning som tennes automatisk av en bevegelsesmelder. Har du kameraovervåkning, kan du holde oversikt over utearealet, og bli varslet via telefon dersom det registreres bevegelse rundt huset og i hagen.

Varmestyring inne

Muligheter innen elektrisk oppvarming
Varmekabler:
Gulvvarme med elektriske varmekabler vi leverer har mange fordeler. Et varmt gulv er en stor
varmeflate med lav temperatur og jevn varmefordeling. Dette gir et godt og behagelig miljø.

Det finnes i dag lavtbyggende gulvvarmesystemer som raskt blir varme, og som raskt kjøles ned igjen
når varmen skrus av. Dette gjør moderne gulvvarme med elektrisitet godt egnet for
energisparing og effektivisering, da temperaturen kan reguleres raskt og effektivt med en moderne termostat.

Komfort med elektrisk gulvvarme:
• er usynlig
• gir en optimal varmefordeling i rommet
• luktfritt (ingen støvforbrenning eller lukt av olje)
• vedlikeholdsfritt (ingen pumper, rør eller motorer må vedlikeholdes)
• enkelt og har lav installasjonskostnad
• meget lang levetid (50 år forventet)
• gir varme der du ønsker det
• produserer varme der det er ideelt i forhold til varmetap
• lar seg enkelt styre, presist og momentant
• lar deg minimere energiforbruket

Termostater: Store muligheter for strømsparing!

Elektrisk varme er lett å regulere og gir raskt ønsket temperatur.
Nettopp derfor er den godt egnet til å styres med døgn-/spareprogram.
Da får du komfort når du trenger det og kan spare energi mens du sover, ikke bruker rommet eller er ute av huset.

Termostat med døgn-/spareprogram
En termostat med innebygd spareprogram gir deg stort sparepotensial. I tillegg til å senke temperaturen når du er på jobb eller sover på natten, har du mulighet for ferimodus som sikrer at vannet ikke fryser, og at plantene har det bra til du kommer hjem igjen.
Ved å velge hjemkomst i displayet kan du komme hjem til ferdig oppvarmet bolig/hytte.

Sentralstyring – styr varmen trådløst i alle rom fra ett sted
Vi har ett system hvor master enheten kan kommunisere trådløst med hele 32 enheter/rom og har en rekkevidde på ca. hundre meter i åpent landskap. Hver termostat fungerer som repeater/forsterker for nye 100 meter. Enhetene kan være termostater for gulvvarme, varmeovner eller releer, som også kan kobles opp mot panelovner og motorvarmer. Toveis radiosignaler sørger for at temperatur og innstillinger kan leses av både lokalt og sentralt.

Skal du bygge nytt eller gjøre en større renovering bør du også vurdere
mulighetene et smarthussystemkan gi deg.

Begge disse løsningene passer til nybygg og rehabilitering og passer sammen med stilige designrammer.

 

Varmeløsning: Panelovn
EL 24 leverer panelovner til bruk i bolig og næringsbygg! Ovnene er utstyrt med termostater,
som sammen med den populære sentralstyringen gir markedets beste totalpakke på varmestyring.

Vi leverer varmeovner som har:
• Stort varmelement og lav overflatetemperatur.
• Ideell for allergikere og som varmekilde på barnerom.
• Varmeovn og termostat kan brukes i våtrom (IP24).

Til våre varmeovner, kan du få termostat for styring av en enkelt ovn, eller termostat for sentralstyring.
Med sentralstyring kan man trådløst styre varmekilder som panelovner og varmekabler i opp til 32 enheter/rom.


Kontakt oss

Kontakt oss

Utviklet av Imaker as